De ce prefer sa consum mierea de rapiță?

 De ce prefer sa consum mierea de rapiță?
22 March, 2022
În trecut nu prea consumam miere de albine de rapiță. Era printre sortimentele de miere mai puțin căutate, chiar ocolite de cumpărători. Prețul ei era mai mic decât al celorlalte tipuri de miere. Culoarea și aspectul de șerbet îmi ofereau motive de îndoiala. Eram convins că era o miere slab calitativă. Singurul moment în care îmi plăcea să o consum, era atunci cand extrăgeam mierea din faguri. Proaspătă, era parfumată și aromată. După cristalizare devenea neinteresantă, din punctul meu de vedere, și cristaliza foarte repede(aproximativ 2 săptămâni). Între timp a devenit din ce in ce mai apreciată, interesul pentru mierea de rapiță devenind din ce în ce mai mare. Multe persoane au început să consume miere de rapiță în dauna sortimentelor considerate superioare. La rândul meu, am început să aleg mierea de rapiță în detrimentul celorlalte sortimente de miere. De ce? Îmi place sa consum ceai și cafea, iar atunci cand o fac, îmi place sa simt buchetul de arome al fiecăruia în parte. Cele mai multe tipuri de miere își lasă amprenta serios, schimband gustul ceaiului sau al cafelei. Mierea de rapița actioneaza ca indulcitor neschimbând aroma specifică a ceaiului și a cafelei. Un alt motiv este că mierea de rapiță are un conținut de polen foarte ridicat, acesta fiind unul din motivele pentru care protejează ficatul și imbunatateste functionarea lui . De asemenea îmbunătățește funcțiile pancreasului, splinei si rinichilor. Datorita continutului de coenzima Q3 ajuta in afectiunile osteoporozei și are rol de prevenire a proceselor degenerative specifice vârstnicilor. Este indicată in afecțiuni cardiace, respiratorii și ateroscleroză. Pe langa toate beneficiile enumerate, mai exista un mare plus la această miere și anume: mierea de rapita cristalizeaza foarte repede aceasta fiind un motiv pentru care marea majoritate a apicultorilor sau procesatorilor nu intervin termic asupra ei(nu are rost, cristalizeaza iar… repede). De ce este un beneficiu? Topirea mierii la temperaturi mai ridicate de 40 grade reduce considerabil calitățile ei. Putem spune astfel că mierea de rapiță este o miere cruda sau vie. Cand mergeți la cumpărături, sa treceți miere de rapița pe listă, este foarte bună!
Adăugați un comentariu