Pastura 1kg
-
359,90Ron
Pe langa colectarea nectarului si a polenului, albinutele mai au o sarcina de efectuat, cresterea si dezvoltarea puietului. Astfel ca ele pastreaza hrana cea mai buna pentru ca puietul sa se dezvolte frumos si armonios. Pastura este hrana puietului de aceea se mai numeste si pâinea albinelor. Pastura este unul dintre cele mai complexe produse ale stupului ea avand o serie de actiuni benefice asupra organismului.
Albinutele stiu ce produse sunt mai bune pentru puietul lor si au ales pastura. Alege si tu pastura Direct din stup pentru un corp sanatos, plin de energie.
Compoziție:
proteine, lipide, enzime, coenzime, aminoacizi, vitamine, minerale si acid lactic, dar intr-o cantitate mai mare, acid decanoic, gamaglobuline, acizi nucleici, polifenoli, ce au efecte antioxidante, Testosteron, progesteron
Proprietăți terapeutice:
afectiuni hepatice, boli cardiace, boli respiratorii, boli de prostata, tulburări digestive, tulburari de crestere la copii, tulburări de memorie, anemie, rahitism, osteoporoza, probleme ale colonului
Administrare
10- 30 g/zi în doza unica sau mai multe doze
Se recomanda consumul a 10-15g/zi în vederea întreținerii, ,imunizarii și energizarii.
15-25g/zi pentru anemii, rahitism, probleme la colon etc.
20-30g/zi hepatite, ciroze
Copiii pot consuma zilnic o lingurita de pastura
Nu se recomanda consumul în timpul serii, pastura avand efect energizant
Contraindicații
Alergii la produsele apicole
Probleme acute ale tractului digestiv
Persoanele cu Diabet zaharat pot consuma doar la îndrumarea medicului
Deoarece pastura este un produs natural, culoarea și gustul pot fi diferite de la un an la altul.
Oricare ar fi gustul și culoarea, pastura are aceleași beneficii
Ce este pastura?
PASTURA este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea în condiţiile naturale oferite de stup. Albinele amesteca polenul cu miere, enzime si fermenti, il introduc in celulele fagurelui unde il taseaza pana elimina aerul continut si apoi il acopera cu o pelicula fina de propolis. In urmatoarele saptamani polenul sufera un proces de fermentatie lactica si se transforma in pastura. Acest produs nou, păstura, are o compoziţie chimică îmbunătăţită faţă de cea a polenului, datorita continutului mai mare in zaharuri simple, vitamina K si acid folic (are efect antihemoragic mai bun), enzime si aminoacizi, precum si a aciditatii sporite ce o face usor asimilabila. Fata de polen valoarea nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai mare. De asemenea, invelisul extern al polenului, exina, este distrus, determinind asimilarea mai usoara de catre organism.