Laptisor de Matca 30g

  • Disponibilitate: 48
    • 28,90Ron
    • 22,90Ron

    Laptisorul de Matca

    Efecte asupra Sanatatii
    Conform regulamentului Uniunii Europene 1924/2006[1] pot fi sustinute urmatoarele:
    1.     Boala cardiovasculara cu origine in dieta – Ingestia indelungata de laptisor de matca poate imbunatatii sanatatea aparatului cardiovascular, prin scaderea factorilor de risc cardiovascular precum lipide si colesterol seric.
    2.     Performanta si fitness  Ingestia de laptisor de matca poate imbunatatii performanta si forma fizica in special la persoanele in varsta (efect anti-imbatranire)
    3.     Cancer legat de dieta – Consumul de laptisor de matca poate reduce riscul aparitiei cancerului
    4.       Stare psihica si performanta  Consumul de laptisor de matca poate imbunatatii starea psihica si performanta fizica, efecte semnificative in mod special la persoanele in varsta (efect anti-imbatranire)


    Laptisorul de Matca – Continut
    60-70% apa, 11-23% carbohidrati, 9-18% proteine si aminoacizi, 3-8% lipide.
    ·          Vitaminele si mineralele sunt prezente in general in cantitati mici (cu exceptia vitaminelor B6, B1, B2 si Biotina care se gasesc in proportie ceva mai mare).
    ·          In schimb, laptisorul de matca contine aminoacizi cu structura unica, rar intilniti in produsele naturale, precum AHD (acid 10-Hidroxy decenoic) care au efectele:
    o    Antibacterial, Imuno-activator, Imuno-modulator si Antitumoral
    o    Antidiabetic, Anti-ulceros, Antireumatic
    o    Actiune de promovare a sintezei de colagen si protectiva a pielii
    o    Faciliteaza diferentierea celulelor nervoase
    o    AntiHypertensiv, AntiHyperlipidemiant, inducand sanatatea sistemului circulator
    o    Efecte estrogenice
    ·          Proteinele si peptidele continute in Laptisorul de Matca au activitate
    o    imunostimulatoare, antiinflamatorie si antialergica
    o    antiHypertensiva (proteina: apisimin)
    o    antibacteriana (proteinele denumite: jeleine)
    o    vitalizanta si anti-oboseala
    ·            In Laptisorul de Matca au mai fost identificati hormoni precum: Testosteron, progesteron, prolactina si estradiol. Efectul acestora este de crestere a fertilitatii masculine si feminine si de sporire a rezistentei fortei si rezistentei.[2]


    Administrare si Conservare
    Administrarea se face pe cale orala sau prin aplicare sublinguala. Ultima metoda are avantajul accesului direct in singe a proteinelor si peptidelor active care arltfel ar putea fi digerate in tractul digestiv).
     
    Laptisorul de matca proaspat se poate pastra in amestec cu mierea cu umiditate scazuta (sub 16% pt a preveni fermentarea). Este indicat a se folosi miere cristalizata pentru a preveni ridicarea laptisorului de matca la suprafata si alterarea acestuia. Pastrarea la frigider este o masura de precautie suplimentara pentru a pastra calitatile acestuia.
     
    Mierea in amestec de 1% cu laptisor de matca, va contine intr-o lingura cu miere (approx 20g. amestec), 200mg de laptisor de matca proaspat, ceea ce reprezinta cantitatea zilnica recomandata. Doza maxima de laptisor proaspat utilizata in studii si recomandata pentru un adult este de 200-500mg/zi, iar pentru copii 20-100mg/zi.
               

    [1] EUROPEAN PARLIAMENT AND COUNCIL (2007) REGULATION (EC) No 1924/2006 OF THE EUROP. PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 20.12.2006 on nutrition and health claims made on foods. Official Journal of the European Union L 404
    [2] VITTEK,  SLOMIANY (1984) Testosterone in royal jelly. Cellular and Molecular Life Sciences